Songteksten Vertalen

Zoek vertaling

Artiest: anthony vento Songtekst: danny boy

Je bekijkt nu de songtekst en vertaling: anthony vento - danny boy ? Hieronder vindt je de songtekst met vertaling naast elkaar weergegeven! Benieuwd naar het liedje en de betekenis van danny boy? Bekijk de Nederlandse vertaling. Op onze website vindt je veel meer songteksten met vertalingen van anthony vento! Bekijk ons archief en de andere songteksten, klik bijvoorbeeld op de letter a van anthony vento en zie welke nummers wij nog meer van a in ons archief hebben staan zoals danny boy .

Origineel

Oh, Danny boy, the pipes, the pipes are calling From glen to glen, and down the mountain side. The summer's gone, and all the roses falling, It's you, it's you must go and I must bide. But come ye back when summer's in the meadow, Or when the valley's hushed and white with snow, It's I'll be here in sunshine or in shadow, Oh, Danny boy, oh Danny boy, I love you so! But when ye come, and all the flowers are dying, If I am dead, as dead I well may be, You'll come and find the place where I am lying, And kneel and say an Ave there for me. And I shall hear, though soft you tread above me, And all my grave will warmer, sweeter be, For you will bend and tell me that you love me, And I shall sleep in peace until you come to me!

 

Vertaling

Oh, Danny boy, the pipes, the pipes are calling Van glen naar glen, en langs de bergwand. De zomer is voorbij, en alle rozen vallen, Het is jij, het is jij moet gaan en ik moet wachten. Maar kom terug als de zomer in de wei is, Of wanneer de vallei verstild is en wit van sneeuw, Ik zal hier zijn in zonneschijn of in de schaduw, Oh, Danny boy, oh Danny boy, Ik hou zo van je! Maar als je komt, en alle bloemen zijn stervende, Als ik dood ben, en dood mag ik zijn, kom dan en vind de plek waar ik lig, en knielen en een Ave voor mij zeggen. En ik zal het horen, al loop je zacht boven me, En mijn graf zal warmer en zoeter zijn, Want je zult buigen en me zeggen dat je van me houdt, En ik zal slapen in vrede tot je naar me toe komt!