Songteksten Vertalen

Zoek vertaling

Artiest: buried inside Songtekst: time as imperialism

Je bekijkt nu de songtekst en vertaling: buried inside - time as imperialism ? Hieronder vindt je de songtekst met vertaling naast elkaar weergegeven! Benieuwd naar het liedje en de betekenis van time as imperialism? Bekijk de Nederlandse vertaling. Op onze website vindt je veel meer songteksten met vertalingen van buried inside! Bekijk ons archief en de andere songteksten, klik bijvoorbeeld op de letter b van buried inside en zie welke nummers wij nog meer van a in ons archief hebben staan zoals time as imperialism .

Origineel

The calendar year is an imperial narrative. The seven-day week is an imperial infliction. Circannual holidays are imperial flag-posts. Mechanical time is an imperial installation. The merchant workday is an imperial offering. Greenwich MeanTime is an imperial sanction. The looming weight, uniformly imposed; as albatross and as anchor. The new time-imperialists will get their way with those left: the rural, the feral, the frail. Feed them a thread, that leads to a string. They'll follow the string, until it leads to a rope, and from that rope every vestige of what was will be hung by the neck.

 

Vertaling

Het kalenderjaar is een keizerlijk verhaal. De zevendaagse werkweek is een keizerlijke opdringerigheid. De jaarlijkse feestdagen zijn keizerlijke vlaggenmasten. De mechanische tijd is een keizerlijke installatie. De werkdag van de koopman is een keizerlijk offer. Greenwich Mean Time is een keizerlijke sanctie. Het opdoemende gewicht, uniform opgelegd; als albatros en als anker. De nieuwe tijd-imperialisten zullen hun gang gaan met degenen die overblijven: de plattelandsbevolking, de verwilderden, de zwakkeren. Voer ze een draad, die leidt tot een koord. Ze zullen het touw volgen, totdat het leidt naar een touw, en aan dat touw zal elk overblijfsel van wat was aan de nek worden opgehangen.