Songteksten Vertalen

Zoek vertaling

Artiest: dream theater Songtekst: a change of seasons original live version

Je bekijkt nu de songtekst en vertaling: dream theater - a change of seasons original live version ? Hieronder vindt je de songtekst met vertaling naast elkaar weergegeven! Benieuwd naar het liedje en de betekenis van a change of seasons original live version? Bekijk de Nederlandse vertaling. Op onze website vindt je veel meer songteksten met vertalingen van dream theater! Bekijk ons archief en de andere songteksten, klik bijvoorbeeld op de letter d van dream theater en zie welke nummers wij nog meer van a in ons archief hebben staan zoals a change of seasons original live version .

Origineel

I remember a time My frail, virgin mind Watched the crimson sunrise Imagined what it might find Life was filled with wonder I felt the warm wind blow I must explore the boundaries Transcend the depth of winter's snow Innocence caressing me I never felt so young before There was so much life in me Still I longed to search for more But those days are gone now Changed like a leaf on a tree Blown away forever Into the cool autumn breeze The snow has now fallen And my sun's not so bright I struggle to hold on With the last of my might In my den of inequity Viciousness and subtlety Struggle to ease the pain Struggle to find the sane Ignorance surrounding me I've never been so filled with fear All my life's been drained from me The end is drawing near 'Carpe diem, seize the day' I'll always remember The chill of November The news of the fall The sounds in the hall The clock on the wall ticking away 'Seize the Day' I heard him say Life will not always be this way Look around Hear the sounds Cherish your life while you're still around "Gather ye rosebuds while ye may, Old Time is still a-flying; And this same flower that smiles today, Tomorrow will be dying." We can learn from the past But those days are gone We can hope for the future But there might not be one The words stuck in my mind Alive from what I've learned I have to seize the day To home I returned Preparing for her flight I held with all my might Fearing my deepest fright She walked into the night She turned for one last look She looked me in the eye I said, 'I Love You...Good-bye' "It's the most awful thing you'll ever hear." "If you're lying to me" "Oh, you dearly love her." "just have to leave, all our lives." "Seize the day!" "Something happened." "Gather ye rosebuds while ye may." "She was killed." So far or so it seems All is lost with nothing fulfilled Off the pages and the T.V. screen Another world where nothing's true Tripping through the life fantastic Lose a step and never get up Left alone with a cold blank stare I feel like giving up I was blinded by a paradise Utopia high in the sky A dream that only drowned me Deep in sorrow, wondering why Oh come let us adore him Abuse and then ignore him No matter what, don't let him be Let's feed upon his misery Then string him up for all the world to see I'm sick of all you hypocrites Holding me at bay And I don't need your sympathy To get me through the day Seasons change and so can I Hold on Boy, No time to cry Untie these strings, I'm climbing down I won't let them push me away Oh come let us adore him Abuse and then ignore him No matter what, don't let him be Let's feed upon his misery Now it's time for them to deal with me I'm much wiser now A lifetime of memories Run through my head They taught me how For better or worse, alive or dead I realize there's no turning back Life goes on the offbeaten track I sit down with my son Set to see the Crimson Sunset (Gather ye rosebuds while ye may) Many years have come and gone I've lived my life, but now must move on (Gather ye rosebuds while ye may) He's my only one Now that my time has come Now that my life is done We look into the sun 'Seize the day and don't you cry, Now it's time to say good-bye Even though I'll be gone, I will live on, live on.'

 

Vertaling

Ik herinner me een tijd Mijn fragiele, maagdelijke geest keek naar de karmijnrode zonsopgang Fantaseerde over wat het zou kunnen vinden Het leven was gevuld met verwondering Ik voelde de warme wind waaien Ik moet de grenzen verkennen De diepte van wintersneeuw overstijgen Onschuld streelt me Ik heb me nog nooit zo jong gevoeld Er zat zoveel leven in mij Toch verlangde ik naar meer Maar die dagen zijn nu voorbij Veranderd als een blad aan een boom Voor altijd weggeblazen In de koele herfstwind De sneeuw is nu gevallen En mijn zon is niet zo helder Ik worstel om me vast te houden Met het laatste van mijn krachten In mijn hol van onrechtvaardigheid Valsheid en subtiliteit Worstel ik om de pijn te verzachten Worstelen om het gezonde te vinden Onwetendheid omringt me Ik ben nog nooit zo vervuld geweest van angst Al mijn leven is uit me weggezogen Het einde nadert Carpe diem, grijp de dag'. Ik zal me altijd herinneren De kilte van november Het nieuws van de herfst De geluiden in de hal De klok aan de muur die wegtikt "Pluk de dag hoorde ik hem zeggen Het leven zal niet altijd zo zijn Kijk om je heen Hoor de geluiden Koester je leven zolang je er nog bent "Verzamel gij rozenknoppen zolang het nog kan, Old Time is still a-flying; En deze zelfde bloem die vandaag lacht, zal morgen sterven." We kunnen leren van het verleden Maar die dagen zijn voorbij We kunnen hopen op de toekomst Maar die is er misschien niet De woorden bleven in mijn hoofd hangen Levend van wat ik heb geleerd Ik moet de dag grijpen Naar huis keerde ik terug Ik bereidde me voor op haar vlucht. Ik hield haar vast met al mijn kracht Uit angst voor mijn grootste angst Ze liep de nacht in Ze draaide zich om voor een laatste blik Ze keek me in de ogen Ik zei: 'Ik hou van je...Vaarwel'. "Het is het vreselijkste wat je ooit zult horen." "Als je tegen me liegt" "Oh, je houdt zielsveel van haar." "We moeten gewoon weg, ons hele leven." "Pluk de dag. "Er is iets gebeurd." "Verzamel de rozenknoppen nu het nog kan." "Ze is vermoord." Zo ver of zo lijkt het Alles is verloren met niets vervuld Buiten de bladzijden en het tv-scherm Een andere wereld waar niets waar is Trippelend door het fantastische leven Een stap verliezen en nooit meer opstaan Alleen gelaten met een koude lege blik Ik heb zin om op te geven Ik was verblind door een paradijs Utopia hoog in de lucht Een droom die me alleen maar verdronk Diep in verdriet, me afvragend waarom Oh kom laat ons hem aanbidden Mishandelen en hem dan negeren Wat er ook gebeurt, laat hem niet zijn Laten we ons voeden met zijn ellende Knoop hem dan op zodat de hele wereld hem kan zien Ik ben ziek van al jullie hypocrieten die me op afstand houden En ik heb jullie sympathie niet nodig Om me door de dag te helpen Seizoenen veranderen en ik ook Hou vol jongen, geen tijd om te huilen Maak deze touwtjes los, ik klim naar beneden Ik laat ze me niet wegduwen Oh kom laat ons hem aanbidden Mishandel hem en negeer hem dan Wat er ook gebeurt, laat hem niet zijn Laten we ons voeden met zijn ellende. Nu is het tijd voor hen om met mij af te rekenen. Ik ben nu veel wijzer. Een leven van herinneringen. die door mijn hoofd gaan Ze hebben me geleerd hoe In voor- en tegenspoed, levend of dood Ik besef dat er geen weg terug is Life goes on the offbeaten track Ik ga zitten met mijn zoon Klaar om de Crimson Sunset te zien (Verzamel rozenknoppen nu het nog kan) Vele jaren zijn gekomen en gegaan I've lived my life, but now must move on (Gather ye rosebuds while ye may) He's my only one Now that my time has come Nu dat mijn leven gedaan is We kijken in de zon 'Pluk de dag en huil niet, Nu is het tijd om vaarwel te zeggen Ook al zal ik er niet meer zijn, zal ik verder leven, verder leven.