Songteksten Vertalen

Zoek vertaling

Artiest: Genesis Songtekst: Driving The Last Spike

Je bekijkt nu de songtekst en vertaling: Genesis - Driving The Last Spike ? Hieronder vindt je de songtekst met vertaling naast elkaar weergegeven! Benieuwd naar het liedje en de betekenis van Driving The Last Spike? Bekijk de Nederlandse vertaling. Op onze website vindt je veel meer songteksten met vertalingen van Genesis! Bekijk ons archief en de andere songteksten, klik bijvoorbeeld op de letter G van Genesis en zie welke nummers wij nog meer van a in ons archief hebben staan zoals Driving The Last Spike .

Origineel

Leaving my family behind me Not knowing what lay ahead Waving goodbye as I left in tears Remembering all we'd said I looked to the sky I offerd my prayers I asked Him for guidance and strength But the simple beliefs of a simple man Lay in His hands and on my head I gave everything that they wanted But still they wanted more We sweat and we toiled Good men lost their lives I don't think they knew what for I sold them my heart I sold them my soul I gave everything I had But they couln't break my spirit My dignity fought back fightback Can you hear me Can you see Don't you hear me Don't you see We worked in gangs for all we were worth The young boys pulling the wagons We were digging the tunnel shifting the earth It was then that I happened No one knew how the cracks appeared But as it fell they all disappeared Stone fell like rain Can you hear me Can you see Don't you hear me Can you breathe The smoke cleared the dust it settled No one knew how many had died All around there were broken men They'd said it was safe they'd lied You could hear the cries you could smell the fear But good fortune that day was mine And it occurred to me that the heart of a good man It seems is hard to find Can you hear me Can you see Don't you hear me Don't you see We worked how we worked like The devil for our pay Through the wind through the snow And through the rain Blasting cutting through Gods country like a knife Sweat stinging my eyes there has to be a better life But I can hear my children cry I can see the tears in their eyes Memories of those I've left behind Still ringing in my ears Will I ever go back again Will I ever see her face again I'll never forget the night As they waved goodbye to their fathers We came from the North We came from the South With picks and with spades And a new kind of order Showing no fear of what lies up ahead They'll never see the likes of us again Driving the last spike Lifting and laying the track With blistering hands The sun burning your back But I can hear my children cry I can see the tears in their eyes Memories of those I've left behind Still ringing in my ears I'll alawys remember that night As they waved goodbye to their fathers We followed the rail we slept under the stars Digging in darkness living with danger showing no fear of what lies up adead They'll never see the likes of us again

 

Vertaling

Het verlaten van mijn familie achter me Niet wetend wat hun te wachten Uitzwaaien als ik in tranen liet Herinneren we allemaal had gezegd Ik keek naar de hemel Ik offerd mijn gebeden Ik vroeg Hem om begeleiding en sterkte Maar de eenvoudige geloof van een eenvoudige man Lag in zijn handen en op mijn hoofd Ik gaf alles wat ze wilden Maar ze wilden meer We zweet en we gezwoegd Goede mensen verloren hun leven Ik denk niet dat ze wist wat voor Ik verkocht ze mijn hart Ik heb ze verkocht mijn ziel Ik gaf alles wat ik had Maar ze couln't mijn geest te breken Mijn waardigheid vocht terug tegenaanval Kun je me horen Kun je zien Heb je me niet gehoord Zie je niet We werkten in bendes voor alles wat we waard waren De jonge jongens trekken de wagons We waren het graven van de tunnel het verschuiven van de aarde Het was toen dat ik toevallig Niemand wist hoe de scheuren verschenen Maar toen het viel ze allemaal verdwenen Stone vielen alsof het regende Kun je me horen Kun je zien Heb je me niet gehoord Kan je ademen De rook was opgetrokken van de vaste stof Niemand wist hoeveel hadgestorven Rondom waren er gebroken mannen Zij had gezegd dat het veilig was ze gelogen Je hoorde de kreten kon je ruiken de angst Maar geluk die dag was mijn En het viel me op dat het hart van een goed mens Het lijkt is moeilijk te vinden Kun je me horen Kun je zien Heb je me niet gehoord Zie je niet We werkten hoe we werkte als De duivel voor ons te betalen Door de wind door de sneeuw En door de regen Stralen dwars door het land van God als een mes Zweet prikken mijn ogen moet er een beter leven Maar ik kan luisteren naar mijn kinderen huilen Ik zie de tranen in hun ogen Herinneringen aan die ik achterliet Klinken nog na in mijn oren Zal ik ooit weer terug te gaan Zal ik ooit weer zie haar gezicht Ik vergeet nooit de nacht Als ze uitgezwaaid tot hun vaderen We kwamen uit het Noorden We kwamen uit het Zuiden Met pikhouwelen en met spaden En een nieuw soort van orde Resultaat geen angst voor wat er verderop Ze zullen nooit meer het graag van ons Rijden met de laatste spike Heffen en het leggen van despoor Met blaren handen De zon brandt je rug Maar ik kan luisteren naar mijn kinderen huilen Ik zie de tranen in hun ogen Herinneringen aan die ik achterliet Klinken nog na in mijn oren Ik zal alawys Remember That Night Als ze uitgezwaaid tot hun vaderen We volgden het spoor sliepen we onder de sterren Graven in het donker leven met gevaar Resultaat geen angst voor wat er tot adead Ze zullen nooit meer het graag van ons