Songteksten Vertalen

Zoek vertaling

Artiest: jay z Songtekst: where have you been

Je bekijkt nu de songtekst en vertaling: jay z - where have you been ? Hieronder vindt je de songtekst met vertaling naast elkaar weergegeven! Benieuwd naar het liedje en de betekenis van where have you been? Bekijk de Nederlandse vertaling. Op onze website vindt je veel meer songteksten met vertalingen van jay z! Bekijk ons archief en de andere songteksten, klik bijvoorbeeld op de letter j van jay z en zie welke nummers wij nog meer van a in ons archief hebben staan zoals where have you been .

Origineel

[Beanie Sigel]. Damn how am I gonna say this shit?. hey... hey dad, yeah it's your boy. remember me? I wanna talk to you scrap. I remember being kicked out the house. 'cause I looked just like you. Said I'd be nothing but a crook. just like you. The niggaz in the hood was shook. Where the just like you. 'Cause all they said was little whitey look. I'm just like you. But dog I can't see it at all, shit. We never kicked it at all. We never pitched or kicked at a ball. dog, you never taught me shit. how to fight, ride a bike, fix a flat. none of that sorts of shit. Nigga you was an abusive pops. fuck you left me out to dry, stuck. gotta teach news to box. gotta teach news to bop. and that aint the half of it man. I gotta teach news to block. It's about time we have a father to son (nigga sit down). sit down let me tell you 'bout your fatherless sons. how they grew to be men and father they sons. father they daughters. nigga, you left a fatherless daughter. I never follow your orders. nigga you make me sick. pussy you could....ooh. how you gonna leave these memories in the back of my mind. I can see it clear as day you smackin my mom. I 'member that day you showed me that gat, that 9. put it in my palm when I was young. and said that would be mine, you turned me out. the reason why I hit the block. reason why I tried to hit them cops. reason why I started hittin shots. reason why I started gettin licked. and drinkin syrup and skippin court. ginger bread man never think of gettin caught. look at your hand man damn you fought. nigga you left my mom. left us with no good-bye's. you left us out to dry. you left us with no letters, notes, (nothing!) no replies. no digits numbers was unlisted. you left us with some of my loneliest night. nigga some of my hungriest nights. shit, one of the reasons for years (shit embarrasin). damn we used to think money was white. yeah you gave us life like, fruit from a plant. we aint eat right from them foods from them stamps. and to think you was my pop,. man i gotta stop shit. [CHORUS]. Female: Daddy, Where Have You Been?. Beanie: And when you come home, you got us here all alone. Female: Mommy, Where Daddy Went?. Beanie: You always stick up for him. Always said you'd make up for him. Female: Mommy, What Happened Then?. Beanie: What was you cheatin on him?. Why he's always beatin' on you?. Female: Daddy, Where Have You Been?. Beanie: Nigga, you gonna hear me out. [Jay-Z]. I wanted to walk just like him (remember?). wanted to talk just like him (word). often momma said I look too much. and I thought just like him (it could happen). wanted to drink Miller nips. and smoke Newports just like you. but you left me, now I'm goin to court just like you. I would say "my daddy loves me and he'll never go away". bullshit, do you even remember December's my birthday?. do you even remember the tender boy. you turned into a cold young man. with one goal and one plan. get mommy out of some jam, she was always in one. always short with the income. always late with the rent. You said that you was comin through. I would stay in the hallway (waitin). always playin the bench (waitin). and that day came and went. Fuck You! very much you showed me the worst kind of pain. but I'm stronger and trust me I will never hurt again. will never ask mommy "why daddy don't love me?. Why is we so poor?, why is life so ugly?. Mommy why is your eyes puffy?". please don't cry everything'll be alright. I know it's dark now, but we gon' see the light. It's us against the world. we don't need him, right? (right). mommy drivin 6's now (yeah), I got riches now (yeah). I bought I nice home for both of my sisters now. we doin real good. we don't miss you now. see how life twists around, fucker?. CHORUS.

 

Vertaling

Beanie Sigel. Verdomme, hoe moet ik dit zeggen? Hé, pap. Ja, het is jouw jongen. Ken je me nog? Ik wil met je praten. Ik weet nog dat ik het huis uit geschopt werd. Omdat ik er net zo uitzag als jij. Ze zeiden dat ik alleen maar een boef zou worden. Net als jij. De negers in de buurt waren geschokt. Waar de net als jij. Omdat alles wat ze zeiden was, kleine blanke kijk. Ik ben net als jij. Maar dog, ik kan het helemaal niet zien, shit. We hebben er nooit tegen geschopt. We hebben nooit naar een bal gegooid of geschopt. Je hebt me nooit geleerd hoe ik moest vechten, fietsen, een lekke band repareren. Niets van dat soort shit. Neger, je was een mishandelende vader. Je hebt me in de steek gelaten. Ik moet News leren boksen. En dat is nog niet het halve werk. Ik moet News leren blokkeren. Het wordt tijd dat we een vader tegen zoon krijgen. Ga zitten. Laat me je vertellen over je vaderloze zonen. Hoe ze opgroeiden tot mannen en vader werden van hun zonen. Vader van hun dochters. Je liet een vaderloze dochter achter. Ik volg nooit je bevelen op. Ik word ziek van je. Hoe kun je deze herinneringen achter in mijn hoofd laten? Ik zie het duidelijk voor me dat je mijn moeder sloeg. Ik weet nog die dag dat je me dat gat liet zien, die 9. Je stopte het in mijn handpalm toen ik jong was. En zei dat het van mij zou zijn, je hebt me eruit gezet. De reden waarom ik de bak in ging. De reden waarom ik de politie probeerde te raken. De reden waarom ik begon te schieten. De reden waarom ik begon te likken. En siroop te drinken en de rechtbank over te slaan. Gemberbrood man, denk er nooit aan om gepakt te worden. Kijk naar je hand man, verdomme, je hebt gevochten. Neger, je verliet mijn moeder. Liet ons achter zonder vaarwel. Je liet ons achter zonder brieven, notities, (niets!) geen antwoorden. Geen nummers die niet op de lijst stonden. Je liet ons achter met sommige van mijn eenzaamste nachten. nigga sommige van mijn hongerigste nachten. shit, een van de redenen voor jaren (shit embarrasin). damn we used to think money was white. yeah you gave us life like, fruit from a plant. we aint eat right from them foods from them stamps. and to think you was my pop,. man I gotta stop shit. [CHORUS]. Vrouwelijk: Papa, waar ben je geweest? En als je thuiskomt, heb je ons hier helemaal alleen. Vrouwtje: Mama, waar is papa heen? Je nam het altijd voor hem op. Je zei altijd dat je het goed zou maken. Mammie, wat gebeurde er toen? Mammie, wat gebeurde er toen? Waarom heb je hem bedrogen? Waarom sloeg hij je altijd? Vrouwtje: Papa, waar ben je geweest? Neger, ga je me uithoren. [Jay-Z]. Ik wilde net zo lopen als hij (weet je nog?). wilde net zo praten als hij (woord). vaak zei mamma dat ik er te veel uitzag. en ik dacht net als hij (het zou kunnen gebeuren). wilde Miller nips drinken. en Newports roken net als jij. maar je verliet me, nu ga ik naar de rechtbank net als jij. Ik zou zeggen "mijn vader houdt van mij en hij zal nooit weggaan". Onzin, weet je nog dat ik in december jarig ben? Weet je nog hoe teder ik was? Je veranderde in een koude jongeman. Met één doel en één plan. Mama uit de problemen halen, daar zat ze altijd in. Altijd te kort voor haar inkomen. Altijd te laat met de huur. Je zei dat je zou komen. Ik zou in de gang blijven (waitin). altijd playin the bench (waitin). en die dag kwam en ging. Fuck you! Je hebt me de ergste pijn laten zien. Maar ik ben sterker geworden en geloof me ik zal nooit meer pijn hebben. zal nooit meer aan mama vragen "waarom houdt papa niet van mij? Waarom zijn we zo arm? Waarom is het leven zo lelijk? Mama waarom zijn je ogen gezwollen? Huil alsjeblieft niet, alles komt goed. Ik weet dat het nu donker is, maar we zullen het licht zien. Het is wij tegen de wereld. We hebben hem niet nodig, toch? Mama rijdt nu in 6's, ik heb nu rijkdom. Ik heb een mooi huis gekocht voor mijn beide zussen. Het gaat echt goed met ons. We missen je nu niet meer. Zie je hoe het leven zich omdraait, klootzak? CHORUS.