Songteksten Vertalen

Zoek vertaling

Artiest: korpiklaani Songtekst: henkselipoika

Je bekijkt nu de songtekst en vertaling: korpiklaani - henkselipoika ? Hieronder vindt je de songtekst met vertaling naast elkaar weergegeven! Benieuwd naar het liedje en de betekenis van henkselipoika? Bekijk de Nederlandse vertaling. Op onze website vindt je veel meer songteksten met vertalingen van korpiklaani! Bekijk ons archief en de andere songteksten, klik bijvoorbeeld op de letter k van korpiklaani en zie welke nummers wij nog meer van a in ons archief hebben staan zoals henkselipoika .

Origineel

Minä piikoja pihalla katselen Kuka ois yhä vanhana tuttu Mutta kuinka me vanhaksi päädyttäisiin Se onkin jo ihan eri juttu Minä heinäsen huulille asetan Siinä katselen piikojen työtä: Yksi kantaa jo maitoa kannuissa Kuka ollut on aitassa yötä? Minä hattua otsalla parannan Sitä auringon neulaset vaivaa Vaiko piikojen poskien punerrus Joka surujani rinnasta raivaa? Ja astua kuin yli kukkasten Yli päivien kulkuriöiden Kun piikaani pihalla katselen Renkinä ovia availen Onko piikanen milloinkaan katsonut Tätä koreaa henkselipoikaa? Joka kesteissä pelimannin palkitsee: ”Yli yön, yli työn yhä soikaa!” Minä piikoja pihalla katselen Sitä kolmannen viljavaa tukkaa Vaikka hymy kuin kesäyö kultainen Kutoo päivin se mustinta sukkaa Siinä tummia pilviä pilkottelee Piha sateesta sukkelaan kastuu Kuka porstuaan ovensa avaakaan Vielä rinnalla aikoja astuu Ja astua kuin yli kukkasten Yli päivien kulkuriöiden Kun piikaani pihalla katselen Renkinä ovia availen Onko piikanen milloinkaan katsonut Tätä koreaa henkselipoikaa? Joka kesteissä pelimannin palkitsee: ”Yli yön, yli työn yhä soikaa!”

 

Vertaling

Ik kijk naar de maagden in de tuin Die nog vertrouwd zou zijn op oudere leeftijd Maar hoe we oud zouden worden Dat is een ander verhaal. Ik zal hooi op mijn lippen leggen En ik zal de dienstmeisjes aan het werk zien: Men draagt melk in een kan Wie is er de hele nacht in de schuur geweest? Ik ben een hoed met een frons op mijn voorhoofd De naalden van de zon zitten erin Of de roodheid van de wangen van het dienstmeisje Dat mijn verdriet van mijn borst veegt? En stap als over de bloemen Door de dagen van de zwervers Terwijl ik naar mijn dienstmeisje op de binnenplaats kijk Ik open de deuren als een worstelaar Heeft mijn bloedzuiger ooit gekeken Aan deze knappe, verwaande jongen? Die in de boezem de gokker beloont: "Door de nacht, door het zwoegen nog steeds ring!" Ik kijk naar de dienstmeisjes in de tuin Die derde haar die zo vruchtbaar is... Hoewel zijn glimlach is als een gouden zomernacht De zwartste sok in de wereld weeft overdag En de donkere wolken zijn in de wolken De tuin is doordrenkt met regen Wie zijn deur opent als hij buiten de deur is En de tijd zal komen en gaan En stap over de bloemen Over de dagen van de zwervers Als ik naar mijn dienstmeisje in de tuin kijk Ik zal de deuren openen als worstelaar Heeft mijn bloedzuiger ooit gekeken Aan deze knappe, verwaande jongen? Die in de boezem de gokker beloont: "Door de nacht, door het zwoegen nog steeds ring!"