Songteksten Vertalen

Zoek vertaling

Artiest: Lennert Cohen Songtekst: So Long Marianne

Je bekijkt nu de songtekst en vertaling: Lennert Cohen - So Long Marianne ? Hieronder vindt je de songtekst met vertaling naast elkaar weergegeven! Benieuwd naar het liedje en de betekenis van So Long Marianne? Bekijk de Nederlandse vertaling. Op onze website vindt je veel meer songteksten met vertalingen van Lennert Cohen! Bekijk ons archief en de andere songteksten, klik bijvoorbeeld op de letter L van Lennert Cohen en zie welke nummers wij nog meer van a in ons archief hebben staan zoals So Long Marianne .

Origineel

Come over to the window, my little darling I'd like to try to read your palm I used to think I was some kind of Gypsy boy Before I let you take me home Now so long, Marianne It's time that we began to laugh And cry and cry and laugh about it all again Well, you know that I love to live with you But you make me forget so very much I forget to pray for the angels And then the angels forget to pray for us Now so long, Marianne It's time that we began to laugh And cry and cry and laugh about it all again We met when we were almost young Deep in the green lilac park You held on to me like I was a crucifix As we went kneeling through the dark Oh, so long, Marianne It's time that we began to laugh And cry and cry and laugh about it all again Your letters, they all say that you're beside me now Then why do I feel alone? I'm standing on a ledge and your fine spider web Is fastening my ankle to a stone Now so long, Marianne It's time that we began to laugh And cry and cry and laugh about it all again For now I need your hidden love I'm cold as a new razorblade You left when I told you I was curious I never said that I was brave Oh, so long, Marianne It's time that we began to laugh And cry and cry and laugh about it all again Oh, you are really such a pretty one I see you've gone and changed your name again And just when I climbed this whole mountainside To wash my eyelids in the rain Oh, so long, Marianne It's time that we began to laugh And cry and cry and laugh about it all again

 

Vertaling

Kom naar het raam, mijn kleine schat Ik zou graag je handpalm willen lezen Ik dacht altijd dat ik een soort zigeunerjongen was Voordat ik je me naar huis liet brengen Nu zo lang, Marianne Het is tijd dat we beginnen te lachen En huil en huil en lach er allemaal weer over Nou, je weet dat ik heel graag met je samenwoon Maar je laat me zo erg vergeten Ik vergeet te bidden voor de engelen En dan vergeten de engelen om voor ons te bidden Nu zo lang, Marianne Het is tijd dat we beginnen te lachen En huil en huil en lach er allemaal weer over We ontmoetten elkaar toen we bijna jong waren Diep in het groene lila park Je hield vast aan me alsof ik een crucifix was Toen we door het donker gingen knielen Oh, zo lang, Marianne Het is tijd dat we beginnen te lachen En huil en huil en lach er allemaal weer over Jouw brieven, ze zeggen allemaal dat je nu naast me bent Waarom voel ik me dan alleen? Ik sta op een richel en je fijne spinnenweb Is mijn enkel aan een steen vastmaken Nu zo lang, Marianne Het is tijd dat we beginnen te lachen En huil en huil en lach er allemaal weer over Voor nu heb ik je verborgen liefde nodig Ik heb het koud als een nieuw scheermes Je ging weg toen ik je vertelde dat ik nieuwsgierig was Ik heb nooit gezegd dat ik dapper was Oh, zo lang, Marianne Het is tijd dat we beginnen te lachen En huil en huil en lach er allemaal weer over Oh, je bent echt zo'n mooie Ik zie dat je weg bent en je naam opnieuw hebt gewijzigd En net toen ik deze hele berghelling beklom Mijn oogleden wassen in de regen Oh, zo lang, Marianne Het is tijd dat we beginnen te lachen En huil en huil en lach er allemaal weer over