Songteksten Vertalen

Zoek vertaling

Artiest: Quilapayún Songtekst: Nuestro cobre

Je bekijkt nu de songtekst en vertaling: Q ? Hieronder vindt je de songtekst met vertaling naast elkaar weergegeven! Benieuwd naar het liedje en de betekenis van Nuestro cobre? Bekijk de Nederlandse vertaling. Op onze website vindt je veel meer songteksten met vertalingen van Quilapayún! Bekijk ons archief en de andere songteksten, klik bijvoorbeeld op de letter Q van Quilapayún en zie welke nummers wij nog meer van a in ons archief hebben staan zoals Nuestro cobre .

Origineel

Nuestro cobre la carne de la pampa enclavado en la tierra colorada que vive allá en el norte. Empapado de sol y de montaña motivo de los hombres y mezclado con la sangre y con el alma de todo un pueblo pobre. Nuestro cobre nacido entre los cerros y robado por manos extranjeras cambiado por dinero. No era Chile quien bebía de tu savia, no eran los mineros, y te hacían cañón y te ponían en contra de los pueblos. Nuestro cobre ahora estás en casa y la patria te recibe emocionada con vino y con guitarras. Son tus dueños los mismos que murieron porque no te llevaran y de aquí ya no te mueven ni con sables ni tanques ni metrallas. Nuestro cobre la carne de la pampa enclavado en la tierra colorada que vive allá en el norte. Como un niño que nunca imaginó la dicha de ser hombre has vencido para bien de los chilenos ya no seremos pobres. De tus frutos saldrá la vida nueva vendrán tiempos mejores. Para siempre el cobre está en las manos de los trabajadores. 

 

Vertaling

Ons koper het vlees van de pampa genesteld in de rode aarde die daar in het noorden woont. Doordrenkt van zon en bergen mannen motief en vermengd met bloed en ziel van een hele arme mensen. Ons koper geboren tussen de heuvels en gestolen door buitenlandse handen ingeruild voor geld. Het was niet Chili die van je sap dronk, het waren niet de mijnwerkers, en ze maakten je kanon en ze plaatsten je tegen de volkeren. Ons koper nu ben je thuis en het moederland ontvangt je opgewonden met wijn en gitaren. Uw eigenaren zijn dezelfde die stierven omdat ze je niet willen meenemen en vanaf hier verplaatsen ze je niet, zelfs niet met sabels tanks noch machinegeweren. Ons koper het vlees van de pampa genesteld in de rode aarde die daar in het noorden woont. Als een kind had je je nooit voorgesteld de vreugde om een ??man te zijn Je hebt gewonnen voor het welzijn van de Chilenen We zullen niet langer arm zijn. Van je vruchten zal nieuw leven komen betere tijden zullen komen. Voor altijd is koper in handen van de arbeiders.