Songteksten Vertalen

Zoek vertaling

Artiest: Reba Mcentire Songtekst: Fancy

Je bekijkt nu de songtekst en vertaling: Reba Mcentire - Fancy ? Hieronder vindt je de songtekst met vertaling naast elkaar weergegeven! Benieuwd naar het liedje en de betekenis van Fancy? Bekijk de Nederlandse vertaling. Op onze website vindt je veel meer songteksten met vertalingen van Reba Mcentire! Bekijk ons archief en de andere songteksten, klik bijvoorbeeld op de letter R van Reba Mcentire en zie welke nummers wij nog meer van a in ons archief hebben staan zoals Fancy .

Origineel

I remember it all very well lookin' back It was the summer I turned eighteen We lived in a one room, rundown shack On the outskirts of New Orleans We didn't have money for food or rent To say the least we were hard pressed Then Mama spent every last penny we had To buy me a dancin' dress Mama washed and combed and curled my hair And she painted my eyes and lips then I stepped into a satin' dancin' dress that had a split on the side clean up to my hip It was red velvet trim and it fit me good Standin' back from the lookin' glass There stood a woman where a half grown kid had stood She said here's your one chance Fancy don't let me down Here's your one chance Fancy don't let me down Mama dabbled a little bit of perfume on my neck And she kissed my cheek Then I saw the tears wellin' up in her troubled eys When she started to speak She looked at a pitiful shackAnd then she looked at me and took a ragged breath She said your Pa's run off and I'm real sick And the baby's gonna starve to death She handed me a heart shaped locket that said To thine own self be true And I shivered as I watched a roach crawl accross The toe of my high heeled shoe It sounded like somebody else that was talkin' Askin' Mama what do I do She said be nice to the gentlemen Fancy And they'll be nice to you She said here's your one chance Fancy don't let me down Here's your one chance Fancy don't let me downLord forgive me for what I do, but if you want out Well it's up to you Now don't let me down you better start movin' uptown Well, that was the last time I saw my Ma The night I left that rickety shack The welfare people came and took the baby Mama died and I ain't been back But the wheels of fate had started to turn And for me there was no way out And it wasn't very long 'til I knew exactly What my Mama'd been talkin' about I knew what I had to do but I made myself this solemn vowThat I's gonna be a lady someday Though I didn't know when or how I couldn't see spending the rest of my life With my head hung down in shame you know I might have been born just plain white trash But Fancy was my name Here's your one chance Fancy don't let me down Here's your one chance Fancy don't let me down It wasn't long after that benevolent man Took me off the street And one week later I was pourin' his tea In a five room hotel suite I charmed a king, congressman And an occasional aristocrat Then I got me a Georgia mansion In an elegant New York townhouse flat And I ain't done bad Now in this world there's a lot of self-righteous hippocrates That would call me bad And criticize Mama for turning me out No matter how little we had But though I ain't had to worry 'bout nothin' For nigh on fifteen years I can still hear the desperation in my poor Mama's voice ringin' in my ear She said, here's your one chance Fancy don't let me down Here's your one chance Fancy don't let me down Lord, forgive me for what I do But if you want out well it's up to you Now don't let me down You Mama's gonna help you uptown I guess she did

 

Vertaling

Ik herinner me het allemaal heel goed lookin 'back Het was de zomer heb ik achttien jaar We woonden in een een ruimte, vervallen krot Aan de rand van New Orleans We hadden geen geld voor eten of te huur Om te zeggen dat het minste dat we hard werden gedrukt Dan Mama besteed elke laatste cent hadden we Voor het kopen van mij een dancin 'jurk Mama gewassen en gekamd en mijn haar gekruld En ze schilderde mijn ogen en lippen Ik stapte in een satijnen ' dancin 'jurk die een split aan de zijkant had schoon te maken op mijn heup Het was rood fluweel en het paste mij goed Standin 'terug uit de lookin' glazen Er stond een vrouw, waar een half volwassen jongen had gestaan Ze zei hier is je enige kans Fancy niet laten me down Hier is je enige kans Fancy don't let me down Mama geliefhebberd een beetje parfum op mijn hals En ze kuste mijn wang Toen zag ik de tranen wellin 'up in haar onrustige Eys Toen ze begon te spreken Ze keek naar een zielig shackAnd Toen keek ze naar me en nam een haveloze adem Ze zei dat je Pa's vandoor en ik ben echt ziek En de baby's gonna verhongeren Ze gaf me een hartvormig medaillon dat gezegd Om uw eigen zelfstandige waar te zijn En ik huiverde toen zag ik een voorn kruipen De teen van mijn schoen met hoge hakken Het klonk als iemand anders dat was talkin ' Askin 'Mama wat moet ik doen Ze zei dat het prettig zijn de heren Fancy En zullen ze aardig tegen je Ze zei hier is je enige kans Fancy niet let me down Hier is je enige kans Fancy laat me niet downLord vergeef me voor wat ik doe, maar als je wilt uit Nou het is aan jou Nu niet let me down begint u beter Movin 'uptown Nou, dat was de laatste keer zag ik mijn Ma De avond liet ik dat gammele hut Het welzijn van mensen kwam en nam de baby Mama is overleden en ik niet meer geweest Maar de wielen van het lot was begonnen te draaien En voor mij was er geen uitweg En het was niet heel lang 'til ik wist precies Wat mijn Mama'd is talkin 'about Ik wist wat ik moest doen, maar dit heb ik zelf gemaakt plechtige vowThat I's gonna be een dame ooit Hoewel ik nietweten wanneer en hoe Ik kon niet zien om de rest van mijn leven Met mijn hoofd naar beneden hing in schaamte weet je Ik zou geboren zijn gewoon white trash Maar Fancy is mijn naam Hier is je enige kans Fancy don't let me down Hier is je enige kans Fancy don't let me down Het duurde niet lang na die welwillende man Kostte me van de straat En een week later was ik pourin 'zijn thee In een vijf kamer hotelsuite Ik gecharmeerd een koning, Congreslid En af en toe een aristocraat Toen kreeg ik me een herenhuis Georgië In een elegant herenhuis in New York plat En ik niet gedaan is slecht Nu in deze wereld is er een veel zelfingenomen Hippocrates Dat zou me bellen slecht En kritiek Mama voor me uit te draaien Geen kwestie hoe weinig we hadden Maar hoewel ik niet had te maken 'bout nothin' Voor bijna vijftien jaar op Ik kan nog steeds hoor de wanhoop in mijn armen Mama's stem ringin 'in mijn oor Ze zei, hier is je enige kans Fancy niet let me down Hier is je enige kans Fancy don't let me down Heer,vergeef me voor wat ik doe Maar als je wilt en die keuze is aan u Nu niet let me down Je Mama's gonna u te helpen uptown Ik denk dat ze deed