Songteksten Vertalen

Zoek vertaling

Artiest: richard shindell Songtekst: the things that i have seen

Je bekijkt nu de songtekst en vertaling: richard shindell - the things that i have seen ? Hieronder vindt je de songtekst met vertaling naast elkaar weergegeven! Benieuwd naar het liedje en de betekenis van the things that i have seen? Bekijk de Nederlandse vertaling. Op onze website vindt je veel meer songteksten met vertalingen van richard shindell! Bekijk ons archief en de andere songteksten, klik bijvoorbeeld op de letter r van richard shindell en zie welke nummers wij nog meer van a in ons archief hebben staan zoals the things that i have seen .

Origineel

I was proud to be the soldier I had been since '83 When I joined to pay for college Like my brothers before me I was proud to serve my country And to be a fine Marine But pride can not protect me From the things that I have seen When they shipped us out of Norfolk My family came to wave My Mama stood there Choking back the tears and looking brave And though we never spoke of it We all feared it just the same Now they tell me I should talk about The things that I have seen I was trained to take the good shot I was trained to clean my gun They trained me not to talk back And they trained me not to run I was trained to be as silent As the shadow of a hawk But no one trained me for the silence Of the things that I have seen Once I saw an accident Out on Old Rt. 17 Mama told me not to look at it As we slowly passed the scene Thought the image of that wreckage Was burned into my brain That did not prepare me For the things that I have seen I thought I was a good man I thought I was elite I thought I'd fight the good fight And that I'd never see defeat Then we won that bloody war And how we laughed at their retreat Now I wage a losing battle Against the things that I have seen Be glad that modern science Has given us so much We can rifle through the channels Without ever standing up But I can't find a station That hasn't had enough Of this morbid fascination With the things that I have seen And me, I can't stop dreaming About the things that I have seen

 

Vertaling

Ik was trots om de soldaat te zijn Dat was ik al sinds '83 Toen ik in dienst ging om mijn studie te betalen Net als mijn broers voor mij was ik trots om mijn land te dienen En een goede marinier te zijn Maar trots kan me niet beschermen tegen de dingen die ik heb gezien Toen ze ons uit Norfolk verscheepten kwam mijn familie zwaaien Mijn moeder stond daar. Ze bedwong haar tranen en keek dapper. En hoewel we er nooit over spraken waren we er toch allemaal bang voor. Nu vertellen ze me dat ik moet praten over De dingen die ik heb gezien. Ik was getraind om een goed schot te lossen Ik ben getraind om mijn geweer schoon te maken Ze hebben me getraind om niet terug te praten En ze hebben me getraind om niet te vluchten Ik ben getraind om zo stil te zijn Als de schaduw van een havik Maar niemand trainde me voor de stilte Van de dingen die ik heb gezien Eens zag ik een ongeluk Op de oude snelweg 17 Mama zei dat ik er niet naar moest kijken Terwijl we langzaam voorbij de scène reden Ik dacht dat het beeld van dat wrak in mijn hersenen gebrand stond Dat bereidde me niet voor op de dingen die ik heb gezien. Ik dacht dat ik een goede man was. Ik dacht dat ik een elite was Ik dacht dat ik de goede strijd zou vechten En dat ik nooit een nederlaag zou zien Toen wonnen we die bloedige oorlog En hoe we lachten om hun aftocht Nu voer ik een verliezende strijd Tegen de dingen die ik heb gezien Wees blij dat de moderne wetenschap ons zoveel heeft gegeven We kunnen door de kanalen bladeren Zonder ooit op te staan Maar ik kan geen zender vinden die niet genoeg heeft gehad van deze morbide fascinatie Met de dingen die ik heb gezien En ik, ik kan niet stoppen met dromen Over de dingen die ik heb gezien