Songteksten Vertalen

Zoek vertaling

Artiest: the dubliners Songtekst: the parting glass

Je bekijkt nu de songtekst en vertaling: the dubliners - the parting glass ? Hieronder vindt je de songtekst met vertaling naast elkaar weergegeven! Benieuwd naar het liedje en de betekenis van the parting glass? Bekijk de Nederlandse vertaling. Op onze website vindt je veel meer songteksten met vertalingen van the dubliners! Bekijk ons archief en de andere songteksten, klik bijvoorbeeld op de letter t van the dubliners en zie welke nummers wij nog meer van a in ons archief hebben staan zoals the parting glass .

Origineel

Of all the money that e'er I spent I've spent it in good company And all the harm that ever I did Alas it was to none but me And all I've done for want of wit To memory now I can't recall So fill to me the parting glass Good night and joy be with you all If I had money enough to spend And leisure to sit awhile There is a fair maid in the town That sorely has my heart beguiled Her rosy cheeks and ruby lips I own she has my heart enthralled So fill to me the parting glass Good night and joy be with you all Oh, all the comrades that e'er I had They're sorry for my going away And all the sweethearts that e'er I had They'd wish me one more day to stay But since it falls unto my lot That I should rise and you should not I'll gently rise and softly call Good night and joy be with you all

 

Vertaling

Van al het geld dat ik ooit heb uitgegeven heb ik het in goed gezelschap uitgegeven En al het kwaad dat ik ooit heb gedaan Helaas was het voor niemand anders dan mij En alles wat ik heb gedaan bij gebrek aan verstand Ik kan het me nu niet meer herinneren Dus vul voor mij het afscheidsglas Goedenacht en vreugde zij met u allen Als ik geld genoeg had om uit te geven En vrije tijd om een tijdje te zitten Er is een mooie meid in de stad Die mijn hart verleid heeft Haar roze wangen en robijnrode lippen Ik weet dat ze mijn hart in de ban heeft Dus vul voor mij het afscheidsglas Goedenacht en vreugde zij met u allen Oh, alle kameraden die ik ooit had Ze hebben spijt dat ik wegging En al de lievelingen die ik ooit had Ze zouden willen dat ik nog een dag bleef Maar omdat het mijn lot is Dat ik moet opstaan en jij niet zal ik zachtjes opstaan en zachtjes roepen Goedenacht en vreugde zij met u allen